Vacature: arts-onderzoeker/postdoc

Maastricht University is op zoek naar een arts-onderzoeker/postdoc voor het Pasemeco-project. Het betreft een tijdelijke functie van 1-3-2020 tot 1-12-2020 voor 32 uur per week. 
Wegens het vertrek van één van de twee projectleiders zijn wij op zoek naar een tijdelijke projectleider voor Pasemeco tot het einde van het project. De arts-onderzoeker/postdoc wordt aangesteld bij de School of Health Professions (SHE) met een onderzoeks- en PhD-programma dat internationaal gezien tot de top behoort in het domein van de medische onderwijswetenschappen en waarin nauw wordt samengewerkt met ervaren onderwijsontwikkelaars en professionals uit de zorg.  

Contactpersonen

(in de vakantieperiode niet bereikbaar):  

  • Daniëlle Verstegen, d.verstegen@maastrichtuniversity, 043-3885749
  • Judith Westen, j.westen@maastrichtuniversity.nl, 06-11615197
  • Diana Dolmans, d.dolmans@maastrichtuniversity.nl, 043-3885730 

 

Functie-eisen voor de arts-onderzoeker:

  • Een afgeronde opleiding Geneeskunde
  • Interesse in (medisch) onderwijs en in het bijzonder onderwijs op het gebied van palliatieve zorg
  • Bij voorkeur expertise op het gebied van palliatieve zorg, bijvoorbeeld door werkervaring als arts en/of een afgeronde kaderopleiding palliatieve zorg
  • Bij voorkeur gepromoveerd en relevante publicaties
  •  Excellente communicatieve en organisatorische vaardigheden
  •  In staat om met verschillende belanghebbenden samen te werken, zowel met docenten, opleidingscoördinatoren, zorgverleners als met patiënten en mantelzorgers
  • Goede beheersing van het Engels om te ondersteunen bij het schrijven van wetenschappelijke artikelen en het geven van presentaties. 

Over het project 

Binnen het Pasemeco-project (voluit: ‘Development and Evaluation of a Multi-Purpose Toolbox Offering an Integrated Blended Program for Palliative Care in Undergraduate Medical Curricula’) wordt gewerkt aan het vergroten van de aandacht voor palliatieve zorg in de initiële opleidingen Geneeskunde in Nederland. 

In de afgelopen jaren is onderzocht welke competenties Geneeskunde-studenten zouden moeten verwerven op het gebied van palliatieve zorg in de bachelor en master Geneeskunde. Er is een toolbox ontwikkeld met bestaande leermaterialen over palliatieve zorg voor studenten Geneeskunde. Daarnaast ontwikkelt het Pasemeco-team nieuw onderwijs en daarvoor benodigde leermaterialen. Materialen uit de toolbox kunnen vervolgens op verschillende manieren gebruikt worden binnen de acht opleidingen Geneeskunde in Nederland. Het Pasemeco-team heeft contacten met de verschillende opleidingen en ondersteunt docenten bij het integreren van onderwijs over palliatieve zorg in hun eigen bachelor- of masterprogramma. Daarnaast verzorgt het Pasemeco-team docenttrainingen op dit gebied.