Symposium 8 oktober 2020 | 10.00-16.30 uur

De dokters van morgen leren vandaag hoe zij straks patiënten kunnen helpen die niet meer genezen. Maar hoe ziet onderwijs over palliatieve zorg er eigenlijk uit? Hoe integreer je het in het bestaande medisch onderwijs? En wat kunnen wij als zorg- en onderwijsprofessionals van elkaar leren? 

HOOP: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg

Let op: vanwege de coronacrisis vervalt de oorspronkelijke datum van 20 mei. De nieuwe datum is donderdag 8 oktober 2020. Het programma kan als gevolg hiervan mogelijk iets wijzigen. 

Pasemeco organiseert op 8 oktober het symposium HOOP: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg, voor artsen en docenten in het medisch onderwijs. Het symposium vindt plaats van 10 tot circa 16.30 uur in Vergadercentrum Domstad in Utrecht. Aanmelden kan nu, via het formulier hieronder!

Op de dag zelf kiest u als deelnemer welke workshops en sessies u wilt bijwonen. Binnenkort vindt u hier het complete overzicht van alle sessies. 

klein beeld blauw.png

Bereikbaarheid 

Het symposium HOOP: Hulp bij Onderwijs Over Palliatieve zorg vindt plaats op 8 oktober 2020 bij vergadercentrum Domstad in Utrecht. Dit is op 5 á 10 minuten lopen van Utrecht Centraal Station. 

Dagprogramma 

De dag staat in het teken van 'leren van elkaar': na een welkom en inleiding door het Pasemeco-team en dr. Marike de Meij, wisselen deelnemers kennis en ervaringen uit in workshops en sessies. Deze gaan onder meer over leerlijnen, onderwijsmateriaal en het implementeren van nieuwe onderwerpen in het bestaande curriculum. De sessies worden verzorgd vanuit verschillende Nederlandse faculteiten én door experts van onder meer PZNL. 

 • 09.30 - Ontvangst bij vergadercentrum Domstad, Utrecht
 • 10.00 - Welkom en opening programma
 • 10.20 - Key-note speech, dr. Marike de Meij, huisarts team palliatieve zorg OLVG
 • 11.00 - Pauze
 • 11.10 - Worskhopronde 1, keuze uit drie, onder meer: opbouw leerlijnen, gebruik van de Pasemeco toolbox
 • 12.20 - Lunch
 • 13.00 - Workshopronde 2, keuze uit drie, onder meer: leerlijn ACP, leermaterialen PZNL, implementatie
 • 14.10 - Pauze
 • 14.25 - Workshopronde 3, keuze uit drie, onder meer: leerlijn zingeving, palliatieve zorg bij Radboudumc
 • 15.35 - Pauze
 • 15.45 - Gezamenlijke terugkoppeling en afsluiting
 • 16.30 - Einde

Met dit symposium brengt Pasemeco onderwijsprofessionals vanuit de Nederlandse faculteiten bij elkaar, om samen stappen te zetten en het medisch curriculum aan te vullen en te verrijken met palliatieve zorg. Deelnemers ontmoeten vakgenoten, wisselen ervaringen en best practices uit en doen nieuwe ideeën op - van concrete casuïstiek tot opbouw van onderwijs over palliatieve zorg.

Aanmelden 

Het symposium is bedoeld voor artsen en docenten in het medisch onderwijs, en anderen die betrokken zijn bij medisch onderwijs (wo, wo+) zoals onderwijsontwikkelaars, curriculumcoördinatoren en opleidingsmanagers. Een deel van de plaatsen wordt aan studenten geneeskunde beschikbaar gesteld. Deelnemen aan het symposium is kosteloos en kan via het formulier hieronder.

Het aantal plaatsen is beperkt. Heeft u zich aangemeld maar kunt u alsnog niet, vraag dan een collega om uw plaats in te nemen of meld de organisatie dat uw plek is vrijgekomen. 

En heeft u ervaringen met onderwijs in palliatieve zorg die u wilt delen? Geef dat zeker door via info@pasemeco.nl.

Heeft u zich al aangemeld voor de oorspronkelijke datum van 20 mei? Dan hoeft u niets te doen en zien wij u graag op 8 oktober! Kunt u helaas niet op de nieuwe datum, dan kunt u zich hieronder uitschrijven. Dat kan ook via een mailtje aan info@pasemeco.nl.

Online registreren voor het event.